Szerda, 2018-11-14, 8:15 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
Ingatlanok...
Nyitólap
Regisztráció
Belépés
Honlap-menü

A fejezet kategóriái
Cikkeim [3]

Körkérdésünk
Ingatlanügyeidet ki intézi biztonságosan?
Összes válasz: 12

Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0

Nyitólap » Cikkek » Cikkeim

“Levágom a karod, ha nem írod alá” – a lakásmaffia módszerei, konkrét esetekkel (II. rész)

Miután az ingatlanbűnözők módszereit és a velük szemben eredményesen alkalmazható bűnmegelőzési tanácsokat, az óvatosság szabályait megismertük, nézzünk meg konkrét, megtörtént bűncselekményeket! Dr. Gratzer Gábor nyomozó újabb esetei.

A konkrét esetekből, a mások által elkövetett hibákból könnyebben kiismerhető a bűnözők észjárása, és jól látható az is, hogy néha milyen apró, jelentéktelennek tűnő óvatlanság is elég ahhoz, hogy súlyos bűncselekmény áldozatává váljunk.

Levágom a karod, ha nem írod alá

E megdöbbentő ügyben a rendkívül jóhiszemű és naiv sértettet éppen azok használták ki, akiktől ezt a legkevésbé várta. A középkorú férfi hosszú évek munkájának eredményeképpen saját kezűleg épített egy házat Budapest egyik külső kerületében, azonban soha nem költözött oda be, mert még a befejezést megelőzően élettársi kapcsolatot alakított ki egy nővel. A nőnek korábbi házasságából volt egy éppen nagykorúvá vált fia, aki meglehetősen rossz társaságba keveredett. Egyik társának elmesélte, hogy az édesanyja élettársának van egy értékes háza, amit jó lenne megszerezni tőle. A barát azonnal kapható is volt a bűncselekményre, hiszen ismerte a leendő áldozatot, és pontosan tudta, hogy mennyire naiv ember.

A barát a hibát akkor követte el, amikor tervüket elmesélte két, náluk lényegesen idősebb, többszörösen büntetett előéletű ismerősének, akik a fiatalt már ekkor a nyomaték kedvéért bántalmazni kezdték, életveszélyesen megfenyegették, és közölték vele, hogy ez a ház mostantól az övék. A két bűnöző közölte a fiatalokkal, hogy a tulajdonost pontosan mikor csalják el az egyik budapesti benzinkúthoz. A bántalmazott és megfélemlített „keményfiúk” persze nem mertek ellenkezni, mindenbe beleegyeztek.

A benzinkút mögött lévő elhagyott parkolóba a bűnözők kardokkal felfegyverkezve, előre megírt adásvételi szerződéssel érkeztek meg. A sértettet – még mielőtt kérdeztek volna tőle bármit is – bántalmazták, majd elétették az előre elkészített adásvételi szerződést azzal, hogy írja alá. A férfi még a verés hatására sem tört meg azonnal, és csak akkor írta alá a szerződést, miután jobb karját a tettesek kifeszítették, és azzal fenyegették meg, hogy vagy aláírja a szerződést, vagy a karját levágják. Bár az áldozatot a tettesek megfenyegették azzal, hogy amennyiben a rendőrséghez fordul, akkor megölik, szerencsére mégis megtette a feljelentését, amely alapján a bűnözők ellen előzetes letartóztatásuk mellett nyomozás indulhatott.

A sértettet anyagi kár nem érte, és az elkövetők sem tudták beváltani a feljelentés esetére kilátásba helyezett fenyegetésüket, mivel ebben őket a rendőrség és a büntetés-végrehajtási intézet megakadályozta. Ennek az esetnek tanulsága, hogy amennyiben valaki sérelmére bűncselekményt követtek el, zsarolnak, fenyegetnek, bűnözők telepednek az életére, mindenképpen forduljon a rendőrséghez, és tegyen feljelentést.

A sötét angyal

A tettes ápolónőként dolgozott egy budapesti kórház ápolási osztályán. A súlyos beteg, rokonai által elhanyagolt sértettet itt ismerte meg. Az idős hölggyel a halálát megelőző napon adásvételi szerződést íratott alá a lakására. A tettes számításába azonban hiba csúszott, mivel a sértett halát követően az örökösök feljelentést tettek.

Az eset azért tanulságos, mert az elkövető lakásában tartott házkutatás során a rendőrség megtalált két urnát, amelyek másik elhunyt személyek földi maradványait tartalmazták. A nyomozás során kiderült, hogy e két személy is abban a kórházban hunyt el, amelyben a tettes dolgozott, és mindkettejük lakását az elkövető egy-egy családtagja „vásárolta” meg egy-két nappal a haláluk előtt.

Mit csináltam volna vele? Egy éjszaka alatt elkaszinóztam

Amikor ingatlanbűnözésről beszélünk, fontos említést tenni a különféle befektetési irodák, szövetkezetek tevékenységéről. Azért is érdemes foglalkozni ezzel a kérdéssel, mert a gazdasági válság, a recesszió megnöveli az esélyét annak, hogy egyre több olyan befektetési iroda jöjjön létre, amely mögött bűnözők állnak, és kizárólag a befektetők pénzének a megszerzése a céljuk. Gyakran lehet interneten, valamint újságokban olyan hirdetésekkel találkozni, amelyekben a reális befektetési hozamokat meghaladó, irreálisan magas havi kamatokat ígérnek a befektetők pénzéért. Gyakran magyarázzák ezek az irodák ezt ingatlanbefektetésekkel, illetve a csalók néha ingatlanközvetítő irodát is létrehoznak, aminek persze egyetlen célja az, hogy megtévesszék a befektetőket.

A csalók által kínált konstrukció lényege, hogy általában 6-12 havi futamidőre havi 5-10 százalékos kamatot kínálnak. Kezdetben egy-két hónapig fizetnek is kamatot az újabb és újabb átvett pénzekből, mivel azonban semmilyen valódi gazdasági tevékenységet nem végeznek, egy idő után nem tudnak, nem tudnának fizetni. Ilyenkor általában eltűnnek, a befektetők pedig csalás sértettjei lesznek. A címben szereplő konkrét ügyben az egyik elfogott „vállalkozó” mondta, hogy miután átvette az egyik sértett 10 millió forint körüli befektetését, elment a kaszinóba és egy éjszaka alatt elrulettezte. Ehhez nem nagyon lehet mást hozzáfűzni, legfeljebb csak azt, hogy pénzt inkább valódi pénzintézetekben tartsunk.

Kategória: Cikkeim | Hozzáadta: Ingatlanok (2011-01-06)
Megtekintések száma: 473 | Hozzászólások: 3 | Helyezés: 4.0/1
Összes hozzászólás: 2
0 Spam
2 Yadav  
ven utan Gadh/Magnus/Grimberg st r det v l klart, att danskans gpoittsstolp, st d, Knacklaut eller vad man nu vill kalla det, inte r n got modernt hittep . St d/inte st d svarar genomg ende mot akut/grav accent i svenskan. Det jag l st (p n tet f r sis d r tio r sedan) r, att det r tv realisationer av samma sak, n mligen ordslutsmark r. Minns jag r tt, s fick vi en akut (stigande) ton i enstaviga ord som hus f r att markera ordslut medan danskarna lade till en st d. I tv staviga som gata markerade vi med grav accent (h g ton i stavelse tv ), var ordet slutade medan danskarna via avsaknad av st d i gade markerade, att ordet inte var slut efter ga- . Att vi sedan har akut accent i d gen men grav i d gar beror ju p , att det f rstn mnda en g ng var tv (enstaviga) ord, dag + inn. Att vi i l nord har grav i f tboll men akut i t nnis kan kanske f rklaras med, att tennis i motsats till fotboll fr n b rjan var en sport f r folk, som var bevandrade i engelskt uttal. Men h r r den gravade hunden i mossen ute p hal is (ack om de danska mossliken och Bockstensmannen kunde tala). Artikeln i fr ga jag l ste och inte kan h nvisa till s kte r tterna till de nordiska accentf rh llandena i indoeuropeiskan med hj lp av fonetiska begrepp ( hysterodynamiskt , posterodynamiskt ), som jag n idag inte begriper.

0 Spam
1 Nagy Sándor  
Nagyon igaz! Vigyázni kell.

Név *:
Email *:
Kód *:
Keresés

Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • TOP 100
  • Zene
  • Ajándék

  • Mini-chat


    Copyright MyCorp © 2018
    Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz